ALLANA HIJAB

ALLANA HIJAB
Whatsapp 012-6144924 NOW For Guaranteed Special Free Gift

Thursday, March 14, 2013

Akhir Zaman- Yang Jahil Menjadi Ikutan

 

Hetty Sarlene maafkan orang yang sebar fotonya

KUALA LUMPUR 14 Mac - Pelakon Hetty Sarlene Abdul Hamid, 29, memaafkan individu yang menyebarkan foto 'aksi berani'nya dengan teman lelaki di Internet, beberapa hari lalu.

Menerusi laman sosial Instagramnya hari ini, pelakon drama bersiri Sembilu dan Si Capek itu berkata, dia percaya pada hukum karma.

"Pada orang yang telah mencuri foto atau memuat turun foto saya tanpa izin, saya telah maafkan kamu. Alhamdulillah, awak telah memikul dosa saya dan awak jawablah nanti di akhirat," katanya sinis.
Menurut pelakon yang berasal dari Singapura itu, dia tidak berasa tertekan dengan apa yang dilakukan oleh individu yang tidak bertanggungjawab menyebarkan fotonya bersama lelaki yang
bakal dikahwininya itu.

"Kenapa mereka perlu menyebar foto-foto saya bersama lelaki yang bakal menjadi suami saya? Adakah mereka cemburu melihat hubungan kami yang sempurna?

"Apakah mereka ingin menjatuhkan saya? Apa pun mencuri itu tidak baik kerana semua foto itu hak saya. Saya menerima permintaan berkawan dengan sesiapa sahaja menerusi Instagram tetapi menyebarkan gambar saya tanpa kebenaran adalah sesuatu yang salah," katanya.

Hetty yang popular dengan lagu Sangsi Asmara berkata, dia tidak kisah menjadi bahan gosip di Internet kerana orang yang terlibat juga menanggung dosa itu."Bergosiplah. Alhamdulillah, saya tidak rugi apa-apa pun,"luahnya panjang lebar. - UTUSAN

SEBAGAI SAUDARA ISLAM saya gagal mencari secebis pun rasa berdosa dan bersalah Hetty Sarlene. Sebaliknya, dia menyalahkan orang lain sedangkan Allah tetap menyaksikan apa yang dia lakukan walaupun tanpa foto-foto tersebut. Tidakkah dia malu dengan ALLAH dikala dia engkar dan mendustai ALLAH tetapi dalam masa yang sama menggunakan nama Allah dengan berkata Alhamdulillah kononnya apa yang dia buat ini betul?????????????????????????????????????????????????

Dunia akhir zaman, artis menjadi ikutan sedangkan mereka amat jahil dalam agama dan kebanyakan perkara. Wallahualam.

No comments: