ALLANA HIJAB

ALLANA HIJAB
Whatsapp 012-6144924 NOW For Guaranteed Special Free Gift

Monday, August 1, 2016

Saya Cabar Sultan Johor dan TMJ...

Saya Cabar Sultan Johor dan Tengku Mahkota Johor...  Usir Namewee dan Keluarga Keluar Dari MUAR dan Johor!

Ampun Tuanku Sultan Johor dan TMJ beribu ampun.

Sembah patik harap di ampun.

Adanya patik seorang rakyat biasa dari Selangor, dan bukan rakyat Johor yang berhak mencampuri urusan Negeri Johor apatah lagi urusan Baginda berdua.

Tuanku Sultan dan TMJ sering mendapat tempat dalam kamus hormat hidup patik. Apakah lagi Tuanku berdua menjadi harapan ketika kala Pemerintah Pusat tidak mendengar suara kami rakyat jelata.

Malah kami yakin TMJ yang berjuang demi bolasepak Johor pasti rela bangkit berjuang demi Allah, Nabi SAW, agama Islam dan kesuciannya.

Tampak jelas kebaikan hati Baginda Sultan dan TMJ dalam melayani rakyat Johor pelbagai bangsa dicurangi, dicabar dan dibalas hina oleh rakyat Johor berbangsa Cina bernama Namewee secara berterusan.

Peliknya, dia ini anak Johor dari Muar, keluarganya dari Muar seolah Almarhum Sultan Johor, Sultan Johor dan TMJ tidak melayan kaum Cina dengan adil di Johor hingga lahir Namewee yang tidak berpuas hati dengan orang Islam Malaysia amnya, dan Johor khususnya.

Untuk rekod, walaupun beliau meminta maaf pada rakyat Malaysia untuk video pertamanya tetapi video Negarakuku yang menghina Azan dan wanita Melayu masih ada dalam Youtube dan hanya Namewee selaku pemilik video boleh mengarahkan Youtube untuk tarik balik tetapi beliau tidak buat demikian.

Rakyat Malaysia khususnya orang Islam amat kecewa. Beliau seringkali terlepas dari undang-undang kerana disokong oleh konglomerat dan rakan bukan Islam dan terus bebas menghina agama Islam atas nama keterbukaan!

Pada patik pula, Namewee adalah orang yang bertanggungjawab merobohkan dinding hormat antara kaum Melayu dan Cina yang telah terbina sekian lama.

Beliau adalah perosak hubungan kaum di Malaysia dan perlu dihukum segera kerana dia mengalakkan lebih ramai orang lain untuk menghina Islam, dan patik mohon Tuanku selaku Ketua Agama Islam Johor dapat buat sesuatu.

Beliau telah robohkan tembok hormat kaum, ditindak balas oleh orang Melayu hingga ada yang dipenjarakan(kes bakar Gereja), sikapnya diikuti pula yang lain termasuk Alvin Tan dan lain-lain.

Namewee jelas kebal dari tindakan dipercayai kerana kelemahan undang-undang Malaysia dan sokongan manusia bertopeng perpaduan kaum walhal mereka untung dari perpecahan kaum(divide and rule)!

Patik, mewakili seluruh rakyat Malaysia khususnya mereka yang rasional dan berpaksi kepada keadilan serta saling menghormati antara agama dan kaum merayu kepada Sultan Johor dan TMJ menggunakan segala kuasa yang ada pada Baginda berdua untuk memberi pengajaran kepada Namewee.

Kita bukan mahu bunuhnya, tidak sekali menyakitinya mahupun jentiknya, tetapi beliau perlu diajar supaya Namewee dan yang lain tahu Islam dijaga oleh Sultan, dan para Sultan bukan sekadar patung sahaja.

Usir beliau dan keluarganya, dan semua yang berkenaan dengan dirinya dari bumi Johor yang dirahmati Allah. Rampas semua harta keluarganya agar Namewee sedar jika Kerajaan Demokrasi dipilih rakyat tidak boleh buat apa-apa, Raja yang "dipilih" Allah mampu melakukan sesuatu untuk Allah!

Akhir kata, maafkan patik kerana terpaksa menggunakan perkataan "saya cabar" sedangkan sebenarnya patik rayu, patik merayu dan patik merayu pada satu-satunya Sultan dan Anak Raja yang prihatin pada suara Rakyat kebanyakan.

Perbuatan Namewee menghina Islam seolah tiada noktah dan tidak akan berakhir. Tolonglah buat sesuatu untuk hentikan perbuatan Namewee menghina agama dan kaum lain selama-lamanya.

Semoga ia jadi pengajaran pada yang lain dimana sains buktikan bukan sahaja manusia malah binatang turut memihak kepada warna kulit yang sama maka jelaslah rasis adalah sifat semulajadi manusia tetapi terbahagi kepada rasis baik dan rasis jahat.

Rasis baik ialah orang yang mengutamakan keluarga dan kaum sendiri tetapi menghormati kaum lain dan tidak hina kaum lain.

Rasis jahat ialah orang yang mengutamakan diri sendiri, menghormati kaum sendiri tapi menghina kaum lain.


Namewee adalah perintis kepada rasis jahat di Malaysia. Harap Tuanku Sultan dan TMJ yang diperkuat oleh Askar Setia Di Raja Johor JMF boleh memikirkan jalan terbaik untuk mengajar "anak Johor ini" menghormati kaum dan agama lain.

Wallahualam.

Secara peribadi, patik harap Tuanku Sultan dan TMJ dapat memerintahkan kami berdua berjumpa Tuanku kerana patik ingin berjumpa dengan Namewee secara berhadapan dan sanggup bermain permainan 3 Nisbah 1 dengannya. Namewee 3 kali, Patik 1 kali hingga salah satu pihak menyerah kalah atau tumbang.

Patik hanya "keyboard warrior", tidak kuat dan tidak belajar mana-mana ilmu pertahan diri, tapi seperti  Baginda berdua dan orang Islam lain, Patik teruja dan gembira jika diberi peluang pertahankan Allah, Nabi dan Agama dari terus dihina "anak Cina Johor" ini.


PS:

Dalam sebuah dokumentari Astro, ujikaji Sains buktikan bahawa rasis adalah sifat semulajadi manusia dan haiwan.

Dan ujikaji sains 3 membuktikan haiwan juga memilih untuk jadi rasis baik, sewajarnya manusia lebih baik dari haiwan.

Manusia ada akal dan empati untuk gunakan rasis mereka untuk kebaikan bukan kejahatan dan untuk menghormati perbezaan warna, agama lain dan kaum lain.


Ujikaji Sains 1  -                       Subjek - Manusia                  Oleh: Saintis Amerika

Manusia kulit putih diuji dan dibuktikan lebih cepat menembak "trigger-happy" kulit hitam berbanding kulit putih menembak kulit putih walaupun ujian dilakukan berkali-kali keputusan tetap sama.

Keputusan: Dalam tindakbalas refleksi pantas sukar untuk manusia menafikan sifat semulajadinya yang cenderung membantu warna yang sama dan menyerang warna yang tidak sama.

Namun, manusia tetap mempunyai pilihan dalam senario harian tetapi ia adalah faktor yang mempengaruhinya. Jelas rasis adalah sifat semulajadi semua manusia, dan kitalah yang pilih jahat atau baik.

Sumber sokongan http://www.alternet.org/news-amp-politics/neuroscience-behind-why-white-cops-kill-black-men


Ujikaji Sains 2 -                       Subjek - Haiwan                     Oleh: Saintis Amerika

Seekor tikus putih(Tikus A) dikurung dalam sangkar yang boleh dibuka tikus lain. Kemudian seekor tikus putih(Tikus B) dimasukkan kedalam kotak tersebut dan Tikus B terus berusaha dan berjaya melepaskan Tikus A.

Kemudian, Tikus A ditukar dengan Tikus C (Tikus Hitam) dan ia diletak dalam sangkar berkunci yang sama dimana kemudian Tikus B dimasukkan kedalam kotak itu.

Keputusan: Tikus B iaitu Tikus Putih yang membantu Tikus A yang juga putih tadi tidak membantu Tikus Hitam yakni Tikus C walaupun dibiarkan berhari-hari lamanya dan jelas Tikus secara semulajadi rasis.


Ujikaji Sains 3 -                        Subjek - Haiwan                   Oleh: Saintis Amerika

Ujikaji kali ini membabitkan Tikus B(putih) tadi bersama Tikus Hitam baru iaitu Tikus X(Hitam) dan Tikus Y(Hitam).

Tikus B(putih) diletakkan bersama-sama dengan Tikus X(Hitam) secara bebas dalam satu kotak yang sama. Kedua tikus ini bercampur, bergaul dan berkawan.

Selepas beberapa hari Tikus B(putih) dimasukkan kedalam kotak dimana Tikus Y(Hitam) berada dalam sangkar berkunci. Perlu diingatkan Tikus B tidak pernah berjumpa dengan Tikus Y(Hitam) tapi pernah berjumpa dengan Tikus X.

Keputusan: Berbeza dengan ujikaji Sains 2 dimana Tikus Putih tidak bantu Tikus C(Hitam), kali ini Tikus Putih yang sudah bergaul dengan Tikus Hitam(Tikus X) melepaskan Tikus Y yang berwarna hitam kerana Tikus B memilih untuk menjadi rasis baik yakni menghormati perbezaan warna selepas mengenali Tikus X.


Ujikaji 4 - SosioEkonomi          Subjek - Orang Melayu           Oleh: Kita sendiri

Keputusan:

Melayu menjadi sangat apologetik, takut di panggil rasis dan jijik menjadi rasis sedangkan sejarah buktikan Melayu sejak beribu tahun kewujudan mempunyai sifat semulajadi rasis baik.

Jangan biarkan terma degrading yang pernah, sering dan masih digunakan Barat kepada Asia seperti Cina Monyet, Kungfu Lemah, India Pengotor, Arab Barbaric, Islam pengganas, Melayu Orang Hutan dll mempengaruhi kita.

Bangga dengan diri kita Melayu dan bangga dengan sifat kita yakni rasis baik yang utamakan keluarga dan kaum kerabat sendiri tetapi menghormati kaum dan agama orang lain.

4 comments:

Anonymous said...

lu mau mati....sob.

Fikir Tajam said...

Analisis yang bijak lagi laksana. Syabas saudara atas hujah dan cetusan minda yg dilontarkan. Kita masyarakat Melayu sangat bersopan santun dan melayan orang asing dengan baik sehinggakan memberi kerakyatan secara jus soli kpd sejuta kaum dr negeri China & India di masa lalu.

Adakah pengorbanan ini dihargai? Berguru kepang ajar, kalau takut bermain ombak masakan Allah amanah kepada umat Melayu nusantara ribuah buah pulau. Kesabaran Melayu ada noktahnya. Jangan pelik jika wujud nanti sekumpulan anak-anak muda Melayu yg mengambil tindakan sendiri lantaran kelemahan birokrasi dan kuasa belah bagi politik yg semakin meruncing.

Ada ubi ada batas
Ada hari boleh balas

Anonymous said...

Tahniah bro.
Pandai menaip.

Cuma saya nak tahu, Sultan Johor dan TMJ berkuasa ke?
Ke ni patut ke Menteri KDN atau PM Datuk Seri Najib?


kamarul Zaman said...

najib and cabinet membisu curi billion tak bising pun .....namewe tak boleh jatuhkan islam. Orang islam yang berdiam diri tentang kemungkaran najib yang menjatuhkan maruah islam dan maruah negara..