ALLANA HIJAB

ALLANA HIJAB
Whatsapp 012-6144924 NOW For Guaranteed Special Free Gift

Wednesday, July 26, 2017

Malaysia Perlu Bersatu Kekang OBOR China

Orang Cina Malaysia lebih sayangkan orang dari China dari orang Melayu Malaysia adalah satu fakta yang amat menakutkan.

Saya bukan anti Cina, saya anti China. Bukan China, tetapi penjarahan China. 


Buktinya, dalam Kempen OBOR China yang sedang berlaku, orang Cina Malaysia rela menjual beribu Syarikat, Perusahaan dan Perniagaan mereka kepada orang China membabitkan urusniaga berbillion Ringgit.

Untuk rekod, orang Cina Malaysia tidak akan menjual sebarang perusahaan, perniagaan, syarikat, waima rumah(Bukit Bintang) mereka kepada Melayu Malaysia walaupun mati.

Pendek kata, orang Cina Malaysia lebih rela mati dari melepaskannya kepada orang Melayu Malaysia.

Kita tidak boleh salahkan orang Cina Malaysia yang sekian lama dianaktirikan atau lebih tepat di layan seperti pendatang asing tanpa izin di Malaysia oleh Kerajaan dominasi orang Melayu.

Kita juga tidak boleh salahkan Negara China kerana sifat semulajadi hidupan termasuk bakteria dan mikro organisma adalah berkembang atau "expanding".

Mungkin wajar kita salahkan diri kita sendiri kerana membiarkan ahli politik menggunakan kaedah "divide MelayuCina, untuk kekal rule" yang mereka warisi dari penjajah Jepun dan British.

Namun, salah menyalahkan tidak berguna kerana kita perlu gunakan tenaga kita untuk tempat yang betul yakni penyelesaian.

Orang Cina Malaysia perlu bertanya pada diri mereka sendiri adakah Negara China akan menerima mereka dan mengutamakan mereka dari rakyat China kerana untuk rekod Chairman MaoZeDong menolak permohonan jutaan Cina Malaysia untuk kembali ke China pada 1960-an.

Tidak mustahil sejarah akan berulang dan China akan melayan orang Cina Malaysia seperti penderhaka yang lari dari Negara China ketika China sedang dalam kancah peperangan.

Justeru, Malaysia adalah Negara KITA!!!

Ya, Cina benci pada Melayu, dan Melayu tidak suka pada kerajinan orang Cina Malaysia tetapi semua perbezaan itu perlu diketepikan kerana TANAH INI, adalah tanah kita dan satu-satunya tempat yang akan lindungi dan utamakan kita sebagai rakyatnya.

Mungkin pada setengah Cina Malaysia ini bukan masanya kerana mereka sudah ada rumah di Australia malah kerakyatan di Canada, tetapi percayalah, NO PLACE LIKE HOME.

Ayuh kekang OBOR China atau kita akan dijajah sekali lagi.

UMNO, BN, PR, DAP? Sejarah membuktikan ahli politik akan menyelamatkan diri mereka sahaja!

PS: Untuk rekod, INDIA adalah Negara yang kuat menentang OBOR China kerana ancamannya adalah menakutkan.No comments: