ALLANA HIJAB

ALLANA HIJAB
Whatsapp 012-6144924 NOW For Guaranteed Special Free Gift

Monday, December 17, 2012

Salahkah Melayu Mahu Jadi Rasis Seperti CinaKebelakangan ini DAP melalui Malaysiakini kembali menjadikan BTN sebagai “punching bag” mereka. Dimana silapnya, pihak BTN samada Pegawai bertanggungjawab tidak menjawab langsung membuatkan ramai orang terfikir apakah BTN masih wujud atau sudah dibubarkan? Hakikatnya, strategi politik Pakatan Rakyat adalah yang terbaik dan berkesan dengan menggunakan pendekatan menyerang dan menjatuhkan imej lawan, mewujudkan persepsi buruk dan menjadikan persepsi sebagai realiti, merendahkan had nilai masyarakat sehingga timbul perasaan jijik tidak wajar,  memuja keliberalan dan kebangsaan palsu, dan juga menggunakan pendekatan "Repeat a lie hundred times, and it becomes Truth!
                 
Malaysia adalah Negara paling unik di dunia. Tidak seperti Negara berbilang kaum seperti Indonesia, dan Singapura,mahupun berbilang Bangsa seperti Amerika, kita tidak menukar “origin” sesebuah kaum. Buktinya, Malaysia tidak memaksa Rakyatnya menggunapakai sistem satu sekolah. Orang Cina bebas bersekolah di Sekolah Cina begitu juga India. Walaupun ia mendatangkan masalah seperti perkauman dan sedikit perpecahan tetapi ia dapat diatasi dengan semangat muafakat dan menghormati garis batasan kaum dimana jika ada keperluan, hanya pemimpin kaum sahaja akan berbincang mengenai batasan tersebut secara tertutup.

Malangnya, Malaysia-kini garis batasan ini semakin hari semakin galak dihentam. Yang paling teruk sekali, Portal Malaysiakini yang bersembunyi di sebalik ruangan komen pembaca, menyalahkan BTN dan Perkasa berikutan kegagalan DAP menterjemahkan konsep Malaysian Malaysia rekayasa mereka. DAP menggunakan taktik merendahkan had nilai masyarakat iaitu membuatkan masyarakat Cina tidak menerima kelemahan diri sebaliknya menyalahkan DEB atau orang Melayu. Umum mengetahui, Ahli Jawatankuasa Pusat DAP dipilih secara undian oleh ahli Parti yang menjunjung demokrasi dimana 99% perwakilan yang mengundi adalah orang Cina. 99% Cina ini telah bersuara mahukan kepimpinan Bukan Melayu, sewajarnya DAP menghormati keputusan ahli mereka bukan menyalahkan UMNO, BTN, Perkasa,Polis ataupun SPR!

Ironinya, semua manusia di dunia tahu orang Cina hanya akan membeli barangan atau melanggan dari orang Cina sahaja. Jika tiada pilihan barulah mereka akan beli dari orang Bukan Cina. Semangat ini dipelajari orang Cina melalui pemerintahan lebih 20 Dinasti di China. Selama 4000 tahun "terseksa" mereka akhirnya belajar, “unite is power” atau bersatu Cina teguh, berpecah Cina roboh.

Soalnya, salahkah Orang Melayu mahu jadi rasis seperti orang Cina???!

Proses pembelajaran terbaik adalah dengan melakukan kesilapan dimana individu terbabit perlu punya jati diri yang kuat. BTN berfungsi membentuk jati diri orang Melayu bagi memahami konsep “unite is power” atau bersatu Melayu teguh, berpecah Melayu roboh seperti yang dipelajari orang Cina selama 4000 tahun.

Baru berusia 38 tahun, BTN menggunakan taktik menakutkan-nakutkan orang Melayu akan ancaman di sekeliling mereka termasuk dari keluarga, saudara seagama, masyarakat setempat, dari orang bukan Melayu, malahan ancaman Amerika. Taktik ini bukan menyuruh orang Melayu untuk angkat senjata dan membunuh orang Bukan Melayu, sebaliknya untuk orang Melayu bersatu seperti orang Cina bersatu.

Buktinya, tiada seorangpun peserta BTN ditangkap atau didakwa membunuh dan membenci bukan Melayu. Taktik ini sekadar peringatan secara rela dan bukan paksaan maka hasilnya dapat kita lihat ramai produk BTN menjadi pembangkang, menjadi liberal, ada yang berkahwin dengan Cina dan India, malahan ramai yang memerah jerih dan keringat untuk menyumbang kepada kekayaan Cina dan India.

Jelaslah, BTN mahu menjadikan Melayu rasis seperti Cina. Namun, PR berjaya mewujudkan perasaan jijik Melayu terhadap rasis, sedangkan orang Cina rasis hampir dalam semua segi sehingga hanya menawarkan peluang pekerjaan kepada kaum mereka sahaja melalui iklan diakhbar perdana.

Rasis yang baik adalah rasis yang mencintai, melindungi dan memperjuangkan kaum mereka tanpa menghina malah menghormati hak kaum lain.

Manakala rasis yang jahat pula adalah rasis yang memperjuangkan kaum mereka dengan menghina dan mahu merampas hak kaum lain termasuk hak yang sudah termaktub dalam perlembagaan Malaysia yang dipersetujui bersama oleh semua kaum.

Jangan takut menjadi rasis, berbanggalah menjadi rasis seperti orang Cina. Orang Cina kebanyakannya mengamalkan rasis yang baik kerana mereka sedar, rasis yang jahat hanya mencacatkan kegemilangan tamadun dan pemikiran kaum Cina diserata dunia.


No comments: